Doğru Davlumbaz Seçimi İçin İpuçları

Mutfaklar, evlerimizin belki de en çok iş yaptığımız alanları… Dolayısıyla bu alanlar, özellikle de yemek yemek kadar yapmayı da sevenler için olabildiğince hijyenik ve konforlu olmalı. Davlumbazlar da, daha konforlu ve keyifli bir mutfak için olmazsa olmaz aksesuarlar. Öyle ki yemek yaparken önce mutfağa yayılan kokular kısa bir süre içinde tüm evi etkisi altına alabilir, bu da yemek yapma sürecini keyifli olması gereken bir aktiviteden rahatsızlık verici bir işe çevirebilir.

Peki mutfağınız için ideal davlumbazı nasıl seçeceksiniz? Yazının geri kalanında, davlumbaz seçerken göz önünde bulundurabileceğiniz temel kriterlere değineceğiz.

Aspiratör mü Davlumbaz mı?

İlk başta bu konuya açıklık getirmekte fayda var… Bilindiği gibi bu iki önemli araç da mutfaklarda aynı amaç ile kullanılıyor. Basit bir ayrım yapmak gerekecek olursa da, aspiratörlerin genellikle küçük mutfaklar için tercih edilebileceğini söyleyebiliriz. Davlumbazlar genel olarak aspiratörlere kıyasla daha güçlü bir çekiş gücüne sahip oldukları için, büyük mutfaklarda meydana gelebilecek kokular ile başa çıkabilmek için davlumbazlar ideal tercih olacaktır.

Emiş Gücü & Boyutlar

Emiş gücü, davlumbaz seçerken ilk dikkat edeceğiniz husus olmalı… Tabii ki burada mutfağınızın boyutları da devreye giriyor. Başka bir deyişle, emiş gücü mutfağınızın boyutları için fazla olacak bir davlumbaz almanızın ekstra bir faydası olmayacaktır. Mutfağınızın boyutlarına en uygun emiş gücüne sahip davlumbaz modelleri için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ocak boyutları da davlumbaz seçiminde önemli bir role sahip. Davlumbazdan maksimum verim alabilmek için, en azından kullandığınız ocak boyutlarında olması tavsiye edilmektedir.